Dana Sambung Study

Saturday, January 14, 2012

Korang Jawab Korang Dapat Hadiah


Assalamualaikum..

Agak-agak la kan, korang punya minda tuh tahap mana eh? Maksud aku weak ke, normal ke, high ke.. Kalau korang tanya aku punya..Jawapan dia => Aku dah test dan keputusan dia IQ aku normal. Maknanya aku tak la terlebih pandai dan aku tak la kurang pandai. Ngam-ngam la senang ceritanya kan. Jadi korang tak payah la tanya aku soalan yang luar alam ke luar dalam ke. Memang dua tiga tahun lepas tuh baru aku boleh jawab soalan korang. Lain la kalau korang tanya aku soalan macam " aku nak belanja kau nie..Kau nak tak?"
Bagi aku soalan yang macamnie konpem laa aku jawab time tuh jugak tanpa perlu tunggu masa yang lama.

Sama jugak bila orang duk tanya aku, bila aku nak kahwin? kalau makcik-makcik kat kampung, aku nak jawab macamnie boleh tak? => " Saya tunggu suami makcik masuk meminang saya"..Haish..Mak saya pon tak bising taw makcik..releks ah makcik..awal lagi nak kahwin pun..apa kata makcik kahwinkan dulu anak dara makcik tuh..Paling tidak, dapat jugak saya penuhkan perut saya dengan makanan kenduri anak makcik tuh. Lagipun mak saya kata, tak boleh langkah bendul, kalau langkah longkang tak apa.

Yang nie pun mencabar minda aku jugak. kenapa la gadgets aku suka rosak time last-last sem? kenapa awal-awal sem gadgets nie taknak rosak? Pening aku nak fikir macamana nak tampung cost bagai tahu tak. Tak pasal-pasal aku kena buat cash budgeting. Kena cut cost makan, cost shopping. Tak masuk lagi bab depreciation, retained earning yang aku dapat dari mak aku.. Cuba lah senangkan minda aku di saat-saat hujung sem nie..Buat amal jariah sikit. Kalau korang nak hulurkan sumbangan dekat dak nie pon boleh jugak.

Last. Sangat mencabar minda dan kewibawaan aku sebagai seorang pelajar. Dah tahu IQ aku normalkan, tak payah la bagi aku soalan-soalan yang luar dari kemampuan IQ aku. Choiii...Exam final pun masih mau troll ka adek manis?? Banyak kesian la dekat ini budak.. Ayooo..Dey minachi, ini budak aa nasib tidak pengsan dalam dewan masa tengok lu punya soalan owh..Kalau dah rupa ini soalanya, macam mana aku nak jawab?Dengan abang-abang pengawas yang ohsem tuh kerjanya duk lalu lalang tepi aku.Tak boleh nak concentrate tahu tak?!

Kalau korang boleh jawab soalan nie, aku bagi korang hadiah

Oke motif aku buat karangan panjang-panjang macam nak hantar dekat pemeriksa kertas nie ada dekat perenggan last.Aku nak cakap aku tak boleh jawab soalan kertas Financial Management I. Soalan dia macam yang kat dalam gambar tuh la. Huwaaaaa!! T_T














8 orang sEdaNg MeRePek ^^:

Cik Etel said...

payahnya soalan.. hahahha

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Cik Etel
kehkeh..ada gaya jadik penggubal soalan SPM x??:P

Cik Etel said...

@Princess Fiona Bini Shrek
pggubal soalan SPM pom xley cmni.. kah kah kah

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Cik Etel
bhahaha! kalau mcm tuh..up sikit la,,penggubal soalan STPM laa...acane?ngam x??wahahaha

Aida Omar said...

pelik betul soalan dia.. petikan lain soalan lain.. memang failed la gamaknya nie..haha

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Aida Omar
haioh2...jgn la mintak failed sis...choiii~~ :D

yad'z said...

portfolio rambutan.. tak ley blahhhhhhh.. hahahahaa..

Princess Fiona Bini Shrek said...

@yad'z
ahaha...gitu la lebihkurang nya..haioh2..=.=

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona