Dana Sambung Study

Tuesday, December 20, 2011

Review Time!

Assalamualaikum peeps! hehe..oke..dah lama hasrat nie tertangguh..erm..pincess da penah buat bnda nie dulu tapi kali nie buat lagi..well.xsalah kan..cuma senarai kali nie panjang sikit before this..kenapa??laa.kan da cakap..sebab dah lama xbuat, dah lama perhati,so kumpul2 then muncul la senarai pendek untuk blog2 yg bakal pincess review!hehe..so..here u come! kihkih

maaf..tade sesi pilih kasih ke apa..turutan number atau panjang pendek review itu hanya secara spontan..=)
utk yang lain2, nanti pincess wat lain eh..




1.) blog caer



oke...this guy..pincess start kenal dia masa tahun lepas kot kalo xsalah..pincess ada komen2 pasal entry dia yg pasal anak buah dia si ain yang comel masuk hospital..lepastu, macam blogger lain, just datang balas balas jejak until la pincess dapat taw dia boleh lukis doodle2 dan pincess mintak tolong dia buatkan header..hikhik..since situ, kami jadi kawan! blog dia ringan!menarik..pincess suka..macam2 ada..u ols cakap je..ada nasihat2..ada a little bit pasal diri dia..variety la senang..dan..owh!lupa..dia peramah..nama dia caer..hikhik..kalo u ols tak percaya, g la tegur2 dia dalam blog..konpem dilayan!=)

2.)blog anjung 69


well well..nie blog akak pincess!my first lovely sis! hikhik..sorry sis!sometimes org cakap u mak i! kihkih..blog nie penuh dgn review2 pasal novel sebab my sis memang gila novel!tambah2 kalo novel si Norhayati Berahim..memang penuh la dalam almari tuh..then, ada jugak review pasal country2 yang dia penah pegi..so,if u ols rasa macam nak taw pasal country2 macam europe,hongkong and etc bole la bertanya kat dia..=) insya ALLAH akan dijawab..

3.)blog aqim


haa! sape tak kenal ini orang?!kihkih..dia nie pemilik blog Lagende Budak Senget..sekarang dah tukar jadik Amirul Aqiim..hehe..yg nie pon pincess baru je kenal masa cuti sem hari tu..erm..nak cakap apa ek pasal dia neyh..well..sorang yg suka main smiley! week! :P reti nak pujuk2..dah2..tak nak puji lebih2 kang terperasan..haha..dalam blog nie pon macam2 ada..ada tips cintan cintun, pasal life dia sendiri..dan tak sombong..=) nak kenal?sila la ke sana..sila2..

4.)blog cha


my sis dalam dunia maya! hehe..yang nie pon seangkatan dengan aqiim tadik..baru je kenal2..hikhik..dia gemarkan photography..cantik gambar2 yang diambil. kalo entry dia takde gambar memang tak sah la orang cakap.happy go lucky~senang cakap dengan dia..tak suka orang tag2..hee..ampun cha!=P follower tak yah cakap...banyak seyh!hehe..nak tengok koleksi gambar?sila2 jenguk...secara sendiri anda akan tertawan dgn kata2 dalam entry dia..pincess tak tipu!=)

5) blog sis wanie


nie pon sis pincess dalam alam maya!hehe..pincess panggil dia kakak kacau dodol sebab dia suka lukis2 doodle dan guna powerpoint! hikhik..dan pincess sendiri pon belajar dengan dia..hehe..nice!sekarang dia tgh busy tanam anggur dan main game dalam fb!kehkeh..sis..gud luck interview!=) btw, korang kenal2 la dengan sis wanie nie..konpem dilayan cuma buat masa nie sila tegur dia dalam comment2..=P kalo u ols nak apa2 resipi masakan, boleh la jenguk ke dalam blog sis nie..kalo nak tutorial pon bole jugak..sesila2..

6)blog nisa


blogger paling muda dalam yg ramai2 pincess senaraikan..hikhik..nisa berusia 18 tahun! tapi tak macam 18tahun..kadang2 pincess rasa macam dia sebaya dengan pincess..kehkeh..opss..ke pincess yang jadi umo 18 nie??hahaha..:P dia sekarang tengah berada dalam minggu orientasi..baru masuk politeknik..gudluck! blog dia ada dua..satu pasal doodle dan freebies..kalo terasa nak carik freebies, bole la g jenguk ke blog nisa nie..ada jugak serba sedikit pasal ilmu2..memang suma ada la..tapi..resipi xdak!hehe :P

7.) blog ayie


ayie!haha..blog sorang cikgu..tataw nak cakap apa sebab kalo cakap nanti kang kena sekeh lak..kihkih..nope la..just kidding..this one pincess kenal lama tak lama jugak la..pincess ingat lagi di saat dulu, zaman2 rasa macam blog ini takde function..dia antara yang bagi inspirasi walopon dia tataw..kehkeh..dia jadik follower pincess yang ke5! seorang yang kreatif..ala2 pak ustaz pon ada..macam cikgu bahasa melayu pon ada jugak..campur2 semua laa..tapi dia dah lama tak update blog..acane pincess nak cakap?*dia malas nak update!   blog dia kali nie berat sikit berbanding yang dulu2..tataw la kenapa..maybe sebab ada pokok tuh kot..yang lain, pincess suka!hehe

8.) blog cikgee


cikgee! eehehe..tapi pincess lagi suka blog cikgee yg dulu..=) blog dia ringan..teman potpet2 pincess jugak di kala kebosanan dan keserabutan..hehe..sorang yg kreatif jugak..suka luahkan kata2 dalam bentuk penceritaan..nak kenal lagi?jenguk la ke blog dia..cikgee!nak belonn..:P

9.) blog akak far east


my sis jugak!hehe..*wah..byk jugak sis aku* kihkih..baru kenal..tapi dia sebenarnya sis si caer..ngee..maap caer..syaa rembat sis anda..hikhik..well..blog dia comel2 je..suka shoutbox dia..nak gak!hehe..best kawan dengan dia..tak sombong..entry dia suma penuh pasal life dia..senang di bawa berbicara..selalu gak bagi dorongan..nak jugak?!?g la serbu2 dia punya blog..=)

10.) last but not least..blog pincess!

haha..well...da siap review org lain punya..pincess pon nak review yg pincess punya jgak kan..dalam byk2, pincess punya laa paling cantik!haha :P oke..tade..saje main2..=)


cukop 9 blog pincess review..=) masing2 ada kelebihan masing2..dan pincess suka kawan dgn dorang..best! walo pelbagai peringkat umo dan berlainan jantina..seronok dapat kenal dorang yang ada macam2 perangai yang mana sudahnya pincess sengih sorang2..even pincess dah tuka nama pon depa tetap panggil pincess nie kecik! erk..tolak si caer dan akak far east..hehe..u ols! pangggil la i pincess..bole?wahaha..nope la..kecik sayang ampa!=) macehh sebab wujud lam dunia kecik.hope 1 day kita leyh jumpa2..


lupa! sis penmerah...pincess lupa nak hapdate..aiyak!next entry bole?hehe..btw..thanks! sebab pincess dapat gak menang..


wish me luck everybody!=)


25 orang sEdaNg MeRePek ^^:

Aqiim said...

terima kasih daun keladi,
budi yg baik dikenang juga..

hahaha :P

Aqiim said...

terima kasih daun keladi..
budi yg baik dikenang juga..


hahahaa :P

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Aqiim
haha!pantun jenis apa tuh aqim uit? :P

cucu umie said...

haha...malas nak update yer.. bkn xnak updte.. busy dikit lately huhu..kng dh updte nty xsempt plk nak mlayan.. hohoh btw, berat kr blog ayie. lala

far_east said...

spertinya terdengar2 ada org suruh belanja kepsi hihi...

Princess Fiona Bini Shrek said...

@cucu umie
ahahaha....bukan malas ke ayie?wekk..:P padahal ri tu dy gak yg cakap..opss...kihkih..yela2...ayie bz..:P

Princess Fiona Bini Shrek said...

@far_east
yes2!memahami..yeay!hahaha...bole makan kepsi free...yeay2!! :P

far_east said...

harap maaf...kepsi telah ditutup selama tahun...sila datangm lagi pada bulan disember 2016....lalalala

Princess Fiona Bini Shrek said...

@far_east
erk..kepsi mana la tuh ditutup selama setahun..tapi kan kak..kenapa lak kena dtg masa tahun 2016??haish..xpaham2 :P

Cik Gee said...

yeayyy!! masyeh.. ade review pasal cik gee.. kerana diriku begitu berharga..

luv u ketat2.. keh keh keh... <3

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Cik Gee
haha..sesama..=)
luv u bulat2..ngee

Wanie said...

nape top 5?nak top 1!! hahaha
thanks tau kecik eh princess!:P review yg sangat comel bagi sis..hehe..nanti suruh ayie belanja aiskrim eh :D

Cik Gee said...

@Princess Fiona Bini Shrek
tapi kechik... dah biasa panggil kechik la... panggil puteri lain pulak rasenye....

keh keh keh... mengade!!!

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Wanie
wahaha..demand!:P
sorry!juz spontan..erk..membebel ayie kalo suh dy blnja kecik...kihkih

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Cik Gee
ahaha..sebab nama kecik tuh lagi comel kan gee...:P

misz_eyza said...

@Princess Fiona Bini Shrek septutnya ditaip 'kepsi telah ditutup selama 5 tahun' tapi ayat 5 tertinggal hikhik...

Princess Fiona Bini Shrek said...

@misz_eyza
kehkeh..bole lak kan tertinggal 5 tuh..umph2..:P
kalut nak g mana tuh aa?

ChaCha said...

hehe..maceh bebeh :) syg lebih gini..hahahah :P

Princess Fiona Bini Shrek said...

@ChaCha
ahaha..same2..=)
ala..baru nak sayang lebih ke??

misz_eyza said...

@Princess Fiona Bini Shrek kalut nak peluk syiom incik hihi...

Princess Fiona Bini Shrek said...

@misz_eyza
amoih2!!jeles ah ngn incik!!>_<

misz_eyza said...

@Princess Fiona Bini Shrek kahkahkah..pesal nak jelez sama incik...dua2 tetap di aty akak cuma incik spesel skit laaa hikhik

Princess Fiona Bini Shrek said...

@misz_eyza
alaaa~mana boleh!eh..xjadik la nak jeles..
incik spesel sikit kan??syaa spesel byk!!!yeayyy!!
haha :P

Cik Gee said...

aishhh!! tak abes2 dgn comel dye tu.. ok2, kechik comel.. haha. *ok aku tipu. kah kah kah!

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Cik Gee

arghh!tolong la akui kebenaran hakikat bahawa kecik itu comel wahai gee!! >_<

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona