Dana Sambung Study

Monday, December 26, 2011

Tutorial Fibox(beta)

Assalamualaikum!
nahh! the other one for u guys! kali nie aku tunjukkan pulak tutorial untuk buat Fibox..=)
dengar khabar, ini hasil tangan anak malaysia..jadik, apa salahnya kita sokongkan? bak kata lagu, sokonglah buatan Malaysia..okep2, taknak cakap banyak..jom layan~

1.) macam biasa...sila bawa cursor anda ke link ini Fibox

2.) sila registerkan diri anda..


 3.) isi form yg dah disediakan DAN jangan lupa untuk tick kotak I accept blablabla tuh


4.) sebenarnya, sebelum steps nie, korang kena isi dulu form untuk taruk nama fibox korang..lepas dah isi,korang akan dapat code macam kat bawah nie..=)


5.) dah dapat codenya kan??so, apa lagi..Design >> Page Elements >> Add Gadget >> Html / Java Script



6) dah boleh tempek dan! jangan lupa preview dulu..=)



kalau nak ejas tinggi dan lebar, sila rujuk code nie :

width="100%" scrolling="auto" height="250"
yang colour merah tuh, korang boleh tukar ikut suka korang..=)
**lupa nak cakap! kalau korang nak Fibox korang tuh ada gambar..login la guna acc FB..dont worry..dia tak akan usik FB korang pon..

hanya sabar...=) 

6 orang sEdaNg MeRePek ^^:

miss_anniesya said...

dier x ley tukar colour ker?

Princess Fiona Bini Shrek said...

@miss_anniesya
wat masa nie dia xleyh tukar colour lagi..=)
nanti pincess cuba godek2 kot2 boleh tukar colour...

Suhami Ahmad said...

wah, macam agak menarik

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Suhami Ahmad

cuba la guna tok! hehe =)

Anonymous said...

Just as good as your last post. Do you accept advertisers?

sha my heart said...

tq dear buat tuto ni =)

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona