Dana Sambung Study

Sunday, October 23, 2011

Untuk Abah ~ Saayaaaaannngg Abah

 entah bila lagi aku akan dapat surat cinta dari abah........

Assalamualaikum abah...

abah sihat?
abah tengah buat apa?
tangan abah dah oke ke belum?
kenapa adik tengok abah makin kurus?
abah tak makan ye?

abah2..abah nak tahu tak?

adik rindu sangat dengan abah! rindu nak dengar abah mengajar adik macam dulu2..
rindu nak dengar abah nasihat. rindu nak dengar kata2 abah yang sering menjadikan diri ini lebih kuat. ketika orang lain pandang rendah akan diri ini, abah selalu kata..abah tak kisah janji adik berjaya..tapi adik tahu..di sudut hati kecil abah..abah nak tengok adik dapat keputusan yang tinggi.
orang kata adik beruntung sebab abah tak pernah marah adik. thanks abah! =)

abah tahu tak???

kadang-kadang kan adik jeles bila tengok ayah kawan adik..sebab ayah diorang layan diorang macam kawan..tapi bila adik fikir balik..adik paling bertuah sebab ada seorang ayah macam abah! =)
abah..adik nak minta maaf..sebab..

1.) adik tak reti nak rendahkan ego adik
2.) adik tak pernah nak bercakap banyak dengan abah
3.) adik tak reti nak tunjukkan apa yang adik rasa
4.) adik tak pernah tanya abah depan2
5.) selalu menyusahkan abah dengan permintaan adik yang entah apa2


abah.. adik harap sangat abah sempat tengok adik berjaya..abah boleh datang masa majlis convocation adik 2tahun lagi..abah sempat tengok adik kahwin,interview bakal suami adik, tengok anak2 adik seperti abah sempat untuk melakukannya untuk anak-anak abah yang lain.
abah tunggu adik taw..abah jangan pergi tinggalkan adik..adik tak bersedia..adik takut sangat bila adik bangun2..abah dah takde..adik tak bersedia..abah janji dengan adik taw..abah tunggu adik...


SAAAAYAAANG ABAH!!

** nak sangat aku cakap benda nie kat abah..tapi aku malu nak cakap..entah kenapa..terimbau kenangan masa kecik2..abah selalu bawak aku g jalan..even smpai aku da masuk skola menengah pon..abah akan bawak aku ke taman permainan..mungkin korang gelak..tapi thats my father..love him! dan sekarang abah aku sakit..dah tak macam dulu..hope sangat abah akan sembuh..nanti boleh abah datang sini kan..datang dengan mie..juz like macam adik skola dekat wataniah dulu..suka dengan suprise cake masa birthday adik..
korang..doakan abah aku sembuh seperti sedia kala ye..=)


SAYAAAAANNGG MIE JUGAK!

w/o both of u..maybe aku dah tiada di dunia ini..mungkin aku tak mampu untuk teruskan kehidupan yang serba mencabar ini..

membaca entry kawan aku..terus buat aku menitis air mata..thanks sebab mengingatkan syaa..=)
meh terjah entry caer..

35 orang sEdaNg MeRePek ^^:

✿ Cik Nisa ✿ said...

sayu yer bace :'[

✿ Cik Nisa ✿ said...

semoga ayah cepat sembuh yer :D
doa bnyak2 .

Princess Fiona Bini Shrek said...

@✿ Cik Nisa ✿

amiinn..thanks nisa..=)

diana said...

banyak kan berdoa semoga bah kamu cepat sembuh..
belajar rajin2 supaya abah kamu rsa bangga dengan kamu..itu akan buat hatinya lebih senang..

cik kiwi's said...

ok. aku tengah sedih !!..:(

Princess Fiona Bini Shrek said...

@diana

insya ALLAH..akan kecik igt pesanan itu..=)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@cik kiwi's

tamo sedeyh2...=)

mohd sasuke said...

moga ayah syaa cepat sembuh..caer penah ade dlam situasi ni..dan caer mengharapkan sesuatu spt syaa...=')

Princess Fiona Bini Shrek said...

@mohd sasuke

aminn..thanks caer..sgt2 mengharapkan sesuatu..:')

mohd sasuke said...

same2..jgn berhenti berharap ntuk sesuatu =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@mohd sasuke

akan syaa cuba...kita kena sama2 cuba untuk kuat dn tabah! =)

fiezah91 said...

sabar. banyakkan berdoa ye. apa pun semoga abah cepat sembuh. jangan pernah berhenti berharap walaupun kadang2 tau harapan tu kadang2 boleh membawa kesedihan :)

Zie Noorzail said...

Abah lani dok tengah letih. Baru semalam baru abah dok menyebut ur name.. ada citer pasal Una katanya Una selalu cakap dengan abah..masa una kecil2 dulu..abah kena hidup lama sikit sampai Una kawin dan main2 dgn anak2 Una...

Makanya moral of the story "pak su-nya" dah jumpa lum...abang Aiman nak gi tunggu masa u kelik kat KL nanti..katanya dia tukang inroduce utk abah tok!!!! Walozsss

Zie Noorzail said...

Abah dan miepun rindu dan sayang...Adik Na...selamanya. Belajar rajin2 nak!


Dari Abah dan Mie

Wanie said...

betul2 malu kan nak cakap kite syg kat dorg..padahal org yang paling rapat dengan kite..

tajuk entry dah macam tajuk cite melayu sayaang abah..sedih cite tu :(

Amirul Aqiim said...

sebak sy bca,, T_T

semoga abah awk cepat smbuh.. :)
jgn sedih2 ye kecik..
senyum2.. :)

Bluewendy said...

semoga abah cepat sembuh.. takmo sdey..kuatkan semangat okies!! =)

ChaCha said...

insyaallah yang,..doa banyak2...

Wen said...

rindu papa pula baca kisah ni... T________________T

Princess Fiona Bini Shrek said...

@fiezah91

huhu...amiiinn...=)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Zie Noorzail
no wonder la~

erk..wuhuu...paksunya belum dijumpai..haish..camano nak introduce?? =P

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Zie Noorzail
syang mie and abah jugak! =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Wanie
kan2..sgt malu nak cakap..haish..
erk~ baru tingat pasal story tuh..memang sedih sgt..sobss =(

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Amirul Aqiim

sobss...=')
amiiinn...
baekk! =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Bluewendy

amiinn..makasehh! =)
insya ALLAH.akan kecik torai..

Princess Fiona Bini Shrek said...

@ChaCha
insya ALLAH cha..mekaseh..=)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Wen

rindu papa??cepat2 call papa awk..=)

Wen said...

Cannot call him... he isn't available.. sob sob sob...

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Wen
isn't available??opss..sorry...=(

Juliet_iRa~" said...

hope abah awk cpt sembuh..

jgn sedih2 k!

be strong..

pss : salam aidiladha n jemput join my GA!:D

Princess Fiona Bini Shrek said...

@Juliet_iRa~"
amiinn..=)
mekaseh! insya ALLAH..
will be strong!^_^
salam aidiladha jugak..

far_east said...

selamat berhary raya fiona...akak doakan ayah fiona cepat2 sembuh seperti sedia kala yea =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@far_east
selamat berhari raya jugak akak..^_^ aminnnn..mekaseh kak...

sergeant keroro said...

sobs. T__T

semoga cepat sembuh =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

@sergeant keroro
thanks keroro...=)

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona