Dana Sambung Study

Sunday, February 27, 2011

Trip ke Gua Tempurung n Bukit Larut part 1

Assalamualaikum..piin piin
kalo korang nk taw..nie da latest aktiviti yg aku join..=) haa??kenapa aku wat part2?? sebabnya simple je..sbb aku xdpt sume gmbaq lagi..=) so..kena ikut turn dulu la kan..meh nk story ckit pasal trip neyh...ehem2..
alkisah bermulaa.....pada suatu hari...teeet..oke! merapu! serius pliz..elek laa..jgn mrah2 k..=)
gni2...kami bertolak lbih kurang pukul 7lbih pagi..patotnya bertolak lebih awal tapi disebabkan oleh beberapa
insiden yg xdpat nk d elakkan..maka kami pon bertolak la pada jam itu...perjalanan yg mengambil masa selama 5jam ntuk sampai ke Perak..d ulangi ke Perak oke bukan ke destinasi yg d ingin dituju..^^
memandangkan aku mang da ngantok tahap gaban..so aku pon ngn bgganya tdoq la lam bus tuh!walawei! syok wa ckap sama lu..pakcik bus tuh bawak romantik sgt!aku pon layan ja ngn cara beliau bawak bus tu kan..bukak2 mata ingatkan da smpai la kat Gua Tempurung tuh..rupa2  nya baru smpai kat r&r Sungai Perak..=.=" so..aku ngn mamai nya..turun la dari bus tuh...mula2 aku macam malas nk turun sebab..*nama pon da mamai kan* hikhik..tapi bila aku terdengar 1 jeritan neyh..."dekna! turun cepat!tggal kang..baru taw.." alamak!masa tuh baru la aku lam keadaan 100% sedar dari lena..apa lagi..kalut la aku..men sumbat je duit..smpai je depan muka pintu bus..boom! duit aku da terjelepuk jatuh tnpa dapat aku selamatkan..ahaks..then aku pon melompat turun dari bus..hiyaaah! lam misi ntuk menyelamatkan duit2 aku..ngee...
da selesai selamatkan duit2 tuh..*thanks ye taty,dilla warnis n dila fisol sebab da selamatkan duit sy* aku n the geng pon meneruskan lagi misi ntuk mengisi perut yg kosong..nk taw x ap yg aku jumpa??aku jumpa ayam terkedek2...comey! ahaks..aku ikut je ayam tuh smpai kena marah!=.=" smpai2 kat food court..aku tataw nk makan ap..nie la poblem aku..hish..pusing punya pusing..sudahnya aku makan nasik lemak bungkus ja..ngee...ngn air milo yg xcukup ramuan..da siap makan2..get ready ntuk naik bus n meneruskan perjalanan kami..memandangkan gua tempurung tuh bukak balik kul 2,maka mang sempoi je la pakcik tuh bawak bus..
dan!lagi sekali..aku tido ngn lena nya..ahahaha..jgn jeles ye u olls...sedar2 da smpai gua tempurung..o yeah2!!suka2..tapi tgok2 jam..laaa...lambat g nk pukul 2..so..macam biasa..aku nie mang pesen gila gmbar smpai dorang mang da taw...sila jgn hala kamera ke arah aku..teet..ahaks..
tapi!sebelom meneruskan mision aku ntuk menayangkan muka aku k mna2 arah kamera yg ada..opkos la aku g toilet!oh toilet..daku amat merinduimu..ecececeyh..xboleyh blah nya la aku..ahahah...totettotet la toilet..aku keluar la ngn muka segar aku kan..well..*mata duk carik kamera je* aku pon nek la balik bus..kecewa sbb xdak kamera + panas..aku pon bertenggek la kat depan skali..duk lak kat depan cermin..terbaik! ngah syok2 layan jiwang..kawan2 aku pggil..oit..cepatla..dan!aku ternampak bnda yg mang aku tercari2..kalo korang dapat teka..mang korang pandai..haa?amacam? betol x pe yg korang teka?jawapan dy kamera n bus! kalo betol,cepat2 tuntut hadiah ngn aku..=)
aku pon carik la port yg syok ckit ntuk snap gambar,,tadaa..da jumpa! o yeah..suka2..n 1,2,3 say cheese...wah..i like u know...da abes amek gambar ngn cik khairi n the gang..aku nek bus balik..eeiii..panas laa..taw x panas..i kan puteri lilin..wekkk...geli2..ahahaha...pntang tgok aku nek bus...ada je org ngajak aku ntuk k mna2..isk..so..aku pon gerak la ke tasik bersama kawan2 aku yg len..oke...aku DATING kat cni oke..weee~~ ngan bangga nya aku nk cakap story nie akan bersambung sbb aku pon siapkan pape yg patot ntuk k kelas sok..tggu part yg ke2 k...=)
n kat cni aku selitkan beberapa gambar walopon x berkaitan ngn entry kat atas..










4 orang sEdaNg MeRePek ^^:

kau kesah ke?? said...

best nye p gua tempurong~ uuuuuuuu

kechik yg comey said...

kau kesah ke~ =)mang besh!

myhatiku said...

hai2..myhatiku nak jugak gi trip..:(

kechik yg comey said...

myhatiku ~ xbtaw awal2...kn da kena tggl..xpe2..lenkali kta g sma2 ek

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona