Dana Sambung Study

Thursday, April 14, 2011

KmPp In The MemOry...=)





  haaa! tepat pukul 12 tgahmalam....genap la setahun aku n geng2 aku graduate dari KMPP..kejap je kan masa berlalu...pejam celik pejam celik....da setahun...teringat masa mula2 masuk KMPP dulu...jakun sgt2..tgok suma xkenal..kalau kenal pon sorang dua je la..ngan rumet2 nya...masing2 duk malu2 miow tyme tuh...cakap pon miow2 je..hehehe....masa orientasi...suma macam skema je...pakai kad matrik..dak laki lak rambut botak sebab baru balik PLKN..yang perempuan plak kai tdung yg mcm budak2 sekolah..senang cita memang skema abes la tyme tuh..(termasuk aku k)...jap nk gelak! ahahhaha...pastuh..jenuh la kakak2 n abang2 facy duk ajar cmne nk nyanyik lagu KMPP, lagu PENANG... aku n geng lak suka2 je tukaq cara nyanyik...hahahha...

  pastuh ada sesi mentor mentee...xsuka2! sebab wat tyme petang...tapi yang best nya kami ada lagu kami smdrik..walaupun masa kat sana agak packed...tapi aku suka n hargai sebab macam2 yang aku boleh pelajari kat KMPP..aku belajar cara hargai sahabat..cara pengurusan yang betul... n kat cni gak la aku ngan kawan2 aku dapat menimba pengalaman..kalau budak2 akaun,kami ada macam2 minggu yang melibatkan penyertaan suma dak2 akaun....n setiap program tuh..mesti melibatkan jualan2...best! sebab kita bole apply masa kita nk keje t..
  erm...walaupon ada yg kata yg kehidupan kat matrik nie payah n tayah la masuk..bagi aku,kt mna2 pon susah..tmbah2 kalau masuk STPM..yang nampak sukar sebab kat mtrik,dia mengamalkan sistem semester n jadualnya pack sgt...yg lain tuh macam biasa n apa yg bagus nya kalau blaja kat matrik neyh..sistem nya akan menyebabkan kita sebagai pelajar dpt adapt suasana kat UNIVERSITI nanti..so, xde la nmpak macam jakun macam aku dulu..ngee..n kat cni masa itu amat berharga..kita akan gunakan masa itu semaksimum yang mungkin...yela,mana xnya..kdg2 lam sehari tuh bole ada 3 kuiz..see! so,kat cni kita mang kena handle masa betol2...
  apa lagi ek???erm..haaa....kat KMPP pon ada bunga sakura macam kat tmpt len..sgt2 cantik..bila waktu petang je..mesti ramai yang turun beriadah smbil amek gambaq ntuk d jadikkan sbgai kenangan..macam yang selalu aku n classmate aku, Siti buat..lepas kelas n solat Asar..kami akan turun n amek gambaq hatta kat mesin atm sekalipn...smbil2 jalan2 kita abadikan la kenangan..xgtu??hekhek..n kehidupan kat matrik xla seserabut kehidupan kat U walaupon org ckp campus life kat U ag santai...=)
  apa2 pon...aku rindu KMPP n suma warga nya laa...rindu lak nk kna g kursus2 n kena marah ngn en. Mahfuz..ekekekek..n nek trun admin...wee~
jom kita layan gmbar2 kenangan sepanjang kat KMPP..=)



















  


aku xbyk gambaq2 ngn korang suma..nie je yg mampu aku nk upload...=)
miss KMPP....

p/s : yang penting roomate aku skgnie dak KMPP n kuliah aku dulu...kan  dila kan..hikhik

4 orang sEdaNg MeRePek ^^:

Suhami Ahmad said...

mesti best kan...atok tak berpeluang study sana =)

kechik yg comey said...

hukhuk..mang best..
xpa..atok study kat tmpt yg ag hebat..=)

SHaRKFiQ SSM said...

KMPP di hatiku juga~

rindu gila ngan KMPP..
mmg tempat terbaek, u pun xsebest kmpp~

ex-A2P2A
KMPP 06/07

KeChIk yg comey said...

@SHaRKFiQ SSM

laa...ex kmpp gak ke??hehe..my seniore la nie..tapi kecik dak kuliah a1..hee..
taw xpe..U x best mcm matrik kan..

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona