Dana Sambung Study

Tuesday, August 9, 2011

Contest Kenangan Terindah Saya/Kami

Assalamualaikum kawan2 suma..hee..hari nie aku nak join contest lagi...saje je nak join2..=)
haa..nie la contest yang aku baru nak join tuh...


sila click ntuk lompat ke sana
oke..masa untuk aku bercerita..cerita yang mana mungkin dapat aku lupakan..cerita nie berlaku masa aku berada kat sekolah menengah lagi..fuuhh~~ lama da berlalu peristiwa neyh oke..erm..sedikit sebanyak ianya berkisarkan pasal "puppy love"..=) sebelum tuh..meh aku namakan watak2 lam cita neyh oke..

si dia = Is *bukan nama sebenar*
kakak si dia = sis Mia *bukan nama sebenar*

  kisah bermula ketika aku berada di awal tingkatan dua..masih mentah lagi..ketika itu,aku ditempatkan di dorm  9..nama dorm nie ala2 nama bunga  tapi dalam bahasa yang lain..sorry..aku dah lupa sebab dorm aku asyik bertukar-tukar..masa nie,aku tak rapat sangat dengan seniors dan kawan2 satu tingkatan disebabkan masalah2 yang tertentu..so..ada la seorang sister nie yang suka melayan aku..time tu sis Mia nie tingkatan 6..aku pun rajin jugak la tolong sis Mia nie settle problem dia dengan pakwe dia..walaupun aku masih lagi tingkatan 2 time tu..hikhik..bila dah rapat,maka number phone aku pun sah-sah la wujud dalam phone sis Mia neyh..
  tapi apa yang penting..aku tak contact pun dengan sis Mia nie..saje je kumpul number phone..biasa la..budak2 baru dapat pegang phone kan..batak2..hehe...bagi aku..phone tuh just untuk main games je..yela..aku hantar message pun panjang berjela2..dah la tak reti nak taip bagai..bila dah hantar,orang tuh tak balas,boleh la pulak aku send lagi satu message aka sms tanya kenapa tak balas?? ..ahaha..kakak aku penah kena oke..berbalik kepada main story..kalau aku tak silap..perkenalan aku dengan Is bermula masa cuti penggal dah nak habis..maknanya di hujung cuti la..masa aku mula2 kenal Is,dia baru tingkatan 4 dan berlainan sekolah..
message yang mula2 aku dapat : 

Is : A'kum..boleh berkenalan?? (ayat standard + masa tak tahu perkataan a'kum tak boleh digunakan)
Aku : Wslm..nie sape??
Is : Nak tahu nama pendek ke panjang??
Aku : Nak tahu dua-dua la..
Is : Nama panjang Iskandariah..nama pendek Iskandar..
Aku : Nak bukti yang awk nie lelaki...(tak boleh blah)
Is : Nak bukti yang camne?
Aku : tak kisah la yang macamna pun...
teett...

  Is pun call aku dengan kadar segera...untuk membuktikan bahawasanya dia itu seorang lelaki tulen..hekhek..maka,dari situlah bermulanya episod perkenalan kami..aku ada jugak tanya mana Is dapat number aku kan..boleh dia jawab,jumpa dalam kotak...pfftt..hampeh kan jawapan Is...memandangkan aku dengan Is sekolah asrama..maka,kitorang berhenti la contact kejap..dekat sekolah,dalam dorm lebih tepat..aku beria2 cerita kat Sis Mia pasal perkenalan aku dengan Is..sis Mia hanya mampu terhangguk2 sambil menggeleng2 kepala masa dengar cerita aku..dipendekkan cerita..pada masa yang sama..ada la seorang senior aku nie..berkenalan dengan Is tu..=.=" tapi aku buat tak tahu aje la kan..yela..dah aku dengan Is bukannya ada apa2 hubungan yang istimewa pun..kitorang baik punya kutuk2 si Is nie..hehe..
 
   hujung bulan dua..Is kerap hilangkan diri..alasannya..tak mahu perasaan sayang dia wujud terhadap aku..aku pun cakap lah..oke aje..cukup je 2minggu,Is akan datang balik..kejadian nie berlaku selama 2x..hadoii...masa aku tingkatan 3 baru la Is berani nak cakap betol2 dekat aku..Is tak terus ajak aku couple macam orang lain..Is start dengan membahasakan diri dia " abang" dan aku pulak " sayang"..nak2 pulak..nak2 pulak,masa aku duk melayan dia tuh,dia baru clash dengan awek dia sebabnya awek dia kuat jealous + merajuk..pfftt...apa punya pakwe la tak tahan dengan perangai awekk..hukhuk..aku ada tanya Is kenapa dia send message yang lain benar rupa bentuknya kat aku..katanya sebab dia dah betol2 sayang kat aku!OMG! biar betulkan..tak apa2..aku still control cun..heheh..
  
  aku tanya Is lagi..kena ke panggil macam tuh kan..Is cakap terserah lah..lepastuh...dia tanya aku..boleh tak Is nak anggap aku nie awek dia..*blushing*..aku campak handphone aku time tuh..nervous2..tak boleh tahan oke..aku pun cakap la balik..terserah..=) then..officially aku jadik hak milik dia time tuh..dia pulak nak SPM masa tahun tu..so,aku tak ada la kacau dia sangat kan..aku tunggu dia yang move on dulu..hehe..yang aku suka sebab masa nie la aku dapat kad raya yang besar gedabak dan ada bunyik..
  
  masa aku tingkatan 4 baru dia nak cakap rahsia yang dia simpan selama nie..rupa-rupanya Is ambil number aku dari kakak dia..siapa kakak dia??sis Mia tadi lah..cantik punya komplot..padan la..masa aku tingkatan dua tuh...sis Mia ada ajak aku jumpa family dia..dan!pada masa tu,Is ada kat situ..huuu~ serius aku tak perasan..tak cukup dengan peristiwa tuuh.. Sis Mia beria-ria tunjuk photo family dia dekat aku sambil explain yang nie sape,yang tu sape..pun aku tak perasan jugakk..apa punya orang la aku nie..nak je aku lempang-lempang si Is nieyh..baik punya gelak dekat aku..=.="
 
   bila Is dah masuk matrikulasi..dia dah start busy..hurmm..tapi aku paham macamna keadaan belajar di matrik itu..hukhukhuk..tapi kitorang contact2 jugak la..itu pun sebelum dia nak sambung study malam..aku tahan je la kan..=) masa dekat nak raya..Is ada hantar kad raya +  cd ntuk aku..nasib baik mak aku tak bukak kad raya tuh sebab ayat2 yang sensored ada..hikhik..balik2,aku bukak la cd tuh..masa tu,malam raya yang kedua..aku pun tengok la gambar-gambar yang ada..dia siap tuju lagu..then dia message aku..korang faham2 la kan..line time raya macamna...

Is: syg..dah tengok belom cd tuh??camne muka abg?? tak hensem kan??
Aku : setakat muka abg..syg bole carik yang lain la..(geram sebab aku dah pernah cakap..aku tak kisah pasal rupa paras)
pending......
message sent...
Is: nak carik org len k??
Aku : kalau abg bagi kebenaran,syg oke je...
pending again!.....
..
..
message sent...
Is: kalu mcm tu..p la carik org yg hensem tuh..
Aku : oke..t syg carik ea..
Is: oke la..sy bz nie..ada keje...
*dan2 tukar abang => saya*

  so,aku faham la yg dia marah kat aku..selama kitorang couple..tak penah kitorang gaduh sampai la hari kejadian..aku tak ada niat nak menduakan Is..dan aku tak tahu masa tuh dia dalam mood yang tak elok..esoknya aku terus mintak maaf...namun maaf ku langsung tidak dilayan oleh Is..3kali aku mintak maaf tapi still dapat reaksi yang sama..aku pun putus asa untuk mintak maaf...aku pun mengambil keputusan untuk turut berdiam diri sama seperti yang Is lakukan..
  
  dan..aku membuat keputusan untuk clash dengan dia..aku tahu ini memang salah aku..tapi..tiada maafkah bagi aku???kemudian hari....Is muncul balik..kali nie..aku pulak yang layan acuh tak acuh..=) geram barangkali..+ ego..sudahnya..hubungan kitorang berakhir dengan begitu sahaja...Is ada mintak nak rujuk balik tapi...aku seakan tak mahu untuk menerimanya...sorry...aku memang sayangkan Is..tapi...ego aku lagi tinggi..sepertimana ego mu..*egomu seluas lautan..egoku setinggi langit*

  kini..aku masih lagi macam zaman dulu..aku cuba untuk bercinta lagi tapi akhirnya aku dipermainkan...dan..Is sedang berbahagia dengan kekasih hatinya yang baru...bagiku..Is memang kenangan terindah buat aku sampai bila2..aku terima takdir yang telah ditetapkan oleh Nya...

sekiaann...
psst..camna kalau aku cakap ini  sekadar cerita rekaan semata2??hikhik..=P ini cerita betol2 oke...=)  btw..gambar dah tak ada...sorry guys..

dah siap karangan..so..masa ntuk aku tag..jengjengjeng..aku tag


kalau korang nak join..cepat2 sebab tarikh tutup dia...13 August 2011 neyh..=)
owh!sorry...entry aku kali nie panjang berjela2..kalau ada sape2 yang muntah hijau lepasa baca story aku nieyh..harap dapat g klinik ea..hikhik..


10 orang sEdaNg MeRePek ^^:

Hazwan Arif said...

amboi..xpyh kapel2 lg..enjoy dlu :P

Khairul Fitri said...

muntah hijau bnyk2..haha

H.J said...

panjang woo kisah cinta dia..

syrupmasin said...

woot..kenangan oh kenangan..good luck :)

IkiN NikisA said...

SERONOK BACA ENTRY NI :)

KeChIk yg comey said...

wan ~ skrg dah tak couple2 lagi dah..haha..cool je..=P
pak fitri ~ oit2..jangan aa muntah hijau kat cni...syuhh2..ahah
h.j ~ nama pon kenangan kan..kehkeh..
syrupmasin ~ huuhu..trimass..=)
ikin nikisa ~ hee..maseh2..

syuha zulkifli said...

Syuha tag Kechik jap ^_^


http://athibe.blogspot.com/2011/08/contest-raya-datang-lagi.html

Jieha mohd said...

wahh2 ..pnjg crite kechik..hehe
gudluck taw kechik :) wish kecik menang aminnn ^^

Wanie said...

huhu..nasib bukan cite tipu tau..kalau tak memang nak kena sekeh tau..bercita dari form 2 la ye smpi matrik?lame tu..sygnye..huhu..

boleh la si mia tu tak gtau is tu adik die eh..huhu..

takpe la kecik, semoga dapat yg lagi baik dati ex kamu tu..:)

tak janji join..hihi..malu2 kucing lak nak cite ssal cinta ..lalala

KeChIk yg comey said...

syuha ~ thanks...nanti kecik join taw..
jieha ~ hehe..masehh.....amiinn
sis wanie ~ ahaha..mang lama..pa leyh buat kan..=) xde jodoh...amiinn...erk..hehe..haa...se cite ckit sal cinta sis tuh..=P

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona