Dana Sambung Study

Friday, August 12, 2011

:: Facebook Ceroboh Privasi Kita?? ::

Amacam dengan tajuk yang aku buat tuh??hehe...tapi nie bukan gurauan wey...bukan cobaan jugak...ini betul-betul wey.....Facebook memang dah ceroboh privacy kita...kuhang hajo tol la....>< mungkin ramai yang dah tahu kan..tapi untuk yang masih belum tahu..meh aku cita kat korang sikit..sekarang nie kan..dalam facebook kita pon ada number phone kawan-kawan kita yang lain..number yang lama,baru semua pon ada! serupa itu astro..macam-macam ada ....
kalo korang tak percayakan..korang check la sendiri...pffttt..haa..macamana nak buang??kijap2..korang kena ikut step kat bawah nie satu persatu taw...kalo tak..tak akan menjadik..=)

THE STEPS....
  1.  pastikan anda memiliki ACCOUNT facebook untuk memudahkan anda akses
  2.  sila log out LOG IN ke account facebook anda..*kalau tak log in,camne nak delete*
  1.  dah log in?? lepas tu,gerakkan mouse anda ke bahagian atas kanan screen,sila klik ACCOUNT,pilih EDIT  FRIENDS..
  1. dah??okep..nanti akan muncul pages friends..korang klik CONTACTS...
  1. see...banyakkan no telefon yang ada lam tepon korang terpampang kat stu...so..korang klik kat THIS PAGE
  1. last sekali tekan REMOVE..
faham???kalau tak faham via tulisan berjela-jela neyh..meh aku tunjukkan yang bergambar lak ntuk korang..=) *click2 ntuk tumbesaran ye*





oke..sepatutnya yang step ini..akan keluar list number phone contact korang..aku punya jadik macam nie sebab aku da delete awal2..=)








p/s : masa ntuk sahur..=)

6 orang sEdaNg MeRePek ^^:

adlina said...

tq for de info

KeChIk yg comey said...

ur welkem.=)

maya anis said...

btoi3...byk nyer no telefon kuar....

KeChIk yg comey said...

kan2..number phone yg tah zaman bila pon keluar gak kan..haadoii....
sila sebar2 kan ea..^^

Wanie said...

kecik! tak paham..klu kite xd eletak no fon dalam tu?maksudnye xdela no fon kite kan?huhu

KeChIk yg comey said...

dia memang ada dalam tuh..macam kakak kecik kan..dia tak taruk pon number phone dalam tuh..tapi..ada gak list number phone kita

 
Teratak ini kepunyaan Puteri Fiona